Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Is een thuisbatterij interessant voor mij?

Een thuisbatterij installeren is handig, omdat je de opgewekte zonne-energie van je zonnepanelen kan opslaan. Zo kun je de zonne-energie die je niet onmiddellijk verbruikt later gebruiken.

Maar wanneer is een thuisbatterij een slimme investering?

Als je een thuisbatterij wilt kopen, moet je verzekeren dat de opslagcapaciteit van de thuisbatterij aansluit op de energieproductie van je zonnepanelen. Een handig vuistregeltje: per kWp van je zonnepanelen heb je zo’n 1 tot 1,5 kWh aan opslagcapaciteit nodig.

Daarnaast moet ook je stroomverbruik aansluiten op de opslagcapaciteit van je thuisbatterij. Idealiter kan de thuisbatterij meer stroom opslaan dan je zelf verbruikt.

Zo heb je niet enkel altijd voldoende stroom op voorraad, maar moet je thuisbatterij minder vaak volledig op- en ontladen. Daardoor doorloopt de thuisbatterij minder laadcycli en verleng je de levensduur van je energieopslagsysteem.

Tips bij het vergelijken van thuisbatterij offertes

We geven je enkele tips om rekening mee te houden wanneer je offertes voor thuisbatterijen vergelijkt.

Tip 1: Welk merk thuisbatterij kopen?

Informeer je goed over het merk van de thuisbatterij. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn sommige thuisbatterijen enkel compatibel met een omvormer van het eigen merk, bieden sommige fabrikanten interessantere garantievoorwaarden, enzovoort.

Door verschillende merken en modellen te vergelijken, ontdek je al snel welke factoren voor jou het belangrijkst zijn. Kom je er zelf niet aan uit? Vraag dan advies aan installateurs!

Tip 2: Welke garanties?

De meeste fabrikanten geven 10 jaar tot 15 garantie. Daarbovenop mag je doorgaans ook rekenen op een capaciteitsgarantie. Daarmee verzekert de fabrikant dat je thuisbatterij na bijvoorbeeld 10 jaar nog steeds 80 procent van zijn oorspronkelijke opslagcapaciteit heeft.

Ook je installateur kan garantie bieden op de installatie en aansluiting van je thuisbatterij. Bij het vergelijken van installateurs is het belangrijk om ook naar die bijkomende garantie te kijken.

Tip 3: Vraag naar referenties van thuisbatterij installateurs

Referenties zijn het visitekaartje van installateurs. Het is handig om te vragen of te zoeken naar referenties, om zo de beste installateur te vinden. Zijn er veel negatieve ervaringen met de installateur? Dan is het misschien niet zo interessant om hem of haar je thuisbatterij te laten installeren.

Tip 4: Vergelijk prijzen

Vergelijk vrijblijvend offertes van meerdere installateurs. De prijzen kunnen sterk verschillen, dus het is mooi meegenomen om ze te vergelijken en zo de beste prijs te vinden.

Thuisbatterij prijs

Een thuisbatterij kost gemiddeld 4.000 tot 10.000 euro. Hoeveel je precies betaalt, is voornamelijk afhankelijk van de capaciteit van je thuisbatterij. Hoe meer elektriciteit je thuisbatterij kan opslaan, hoe hoger de prijs.

Waarom kiezen voor een thuisbatterij? Voordelen van een thuisbatterij plaatsen

Het hebben van een thuisbatterij brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • Overtollige opgewekte stroom gaat niet verloren
  • Je gebruikt meer van de gratis groene energie die je zonnepanelen opwekken
  • Je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet
  • Lagere energiefactuur waardoor je de terugverdientijd van je groene energie-installatie verkort
  • Je thuisbatterij kan ook als stroomvoorziening werken wanneer de stroom uitvalt
Een witte thuisaccu met donkergrijze rand, gemonteerd aan een witte bakstenen muur.

FAQ thuisbatterij

Wil je een thuisbatterij installeren, maar heb je nog wat vragen? Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Gebruik het formulier onderaan deze pagina en krijg persoonlijk advies over de opslag van je zelf opgewekte stroom van een erkende installateur!

Zijn je zonnepanelen geschikt voor een thuisbatterij?

Eerst moet je controleren of je de zonnepanelen kan combineren met een nieuwe hybride omvormer. Als dat niet mogelijk is, moet de elektrische configuratie nagekeken worden.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een extra aansluiting van een batterij met omvormer mogelijk is. Er zijn verschillende opties, dus het is belangrijk je goed te laten informeren door een expert.

Daarnaast heeft een thuisbatterij kopen weinig zin als je zonnepanelen niet meer elektriciteit produceren dan je zelf verbruikt. Pas wanneer je energieproductie hoger ligt dan je onmiddellijke verbruik, kun je jouw thuisaccu opladen met zonne-energie.

Een huisje opgemaakt uit batterijen, voorzien van een dak met zonnepanelen.

Is een thuisbatterij veilig?

Ja, een thuisbatterij is veilig. Dit komt doordat de meeste thuisbatterijen gebruik maken van lithium-ion technologie. Lithium-ion batterijen hebben dezelfde technologie als batterijen van smartphones. De batterijen worden ook uitgebreid getest door ENGIE (energielabo).

Een milieuvriendelijk én volledig veilig alternatief op de klassieke lithiumbatterij is de zoutwateraccu. Een zoutwater thuisbatterij bevat geen schadelijke of explosieve stoffen.

De installatie van de batterij gebeurt ook door erkende installateurs en moet vervolgens goedgekeurd worden.

Tip: breng de brandverzekering op de hoogte als je een batterij installeert. Je zal geen extra verzekeringspremie moeten betalen, aangezien een thuisbatterij bij veilige technologie hoort.

Meer weten over thuisbatterijen?
Krijg advies op maat!

Heb je een aparte omvormer nodig?

De thuisbatterij kan niet werken met de bestaande omvormer, die bij de zonnepanelen zit. Je kan een aparte omvormer kopen, of kiezen voor een hybride omvormer.

Aparte omvormer

Als je al zonnepanelen hebt en een thuisbatterij wilt kopen om geproduceerde energie op te slaan, kiezen de meeste mensen voor een aparte omvormer.

Hybride omvormer

Als je de thuisbatterij samen met je nieuwe zonnepanelen laat installeren, kan je kiezen voor een hybride omvormer. Je hebt dan één omvormer die zowel voor de zonnepanelen als de thuisbatterij is. Dit is goedkoper dan een extra omvormer aanschaffen.

Zonnepanelen met thuisbatterij prijs: Wat kost een batterij van 10 kWh in combinatie met zonnepanelen?

Hoeveel kost het een 10 kWh én 12 zonnepanelen plaatsen? Je mag rekenen op een aanschafprijs van zo’n 7.200 tot 8.400 euro voor de zonnepanelen, plus 8.000 euro voor een kwalitatieve 10 kWh thuisbatterij.

Dat is goed voor een totale prijs van 15.000 tot 16.500 euro, inclusief installatiekosten.

Ben je met zonnepanelen en een thuisaccu volledig onafhankelijk?

Met een installatie zonnepanelen en een thuisbatterij alleen is het momenteel nog niet mogelijk om volledig onafhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Je zonnepanelen kunnen in de winter namelijk niet voldoende elektriciteit opwekken om in al je energiebehoeften te voorzien.

Tijdens de zomer wekken je zonnepanelen dan weer meer energie op dan je zelf kunt verbruiken. Helaas kunnen de huidige thuisbatterijen de opgeslagen stroom niet voor langere periodes opslaan. Het is dus niet mogelijk om je zomerse energieoverschotten bij te houden om tijdens de donkere wintermaanden te verbruiken.

Welke batterij is nog rendabel in 2024-2025? Hoe kiezen? 

De terugverdientijd van thuisbatterijen ligt tussen de 10 en 14 jaar. Er zijn al thuisbatterijen op de markt die tot 30 jaar meegaan.

Is de levensduur van jouw batterij langer dan de terugverdientijd? Dan is de batterij rendabel. Eens de thuisbatterij zichzelf volledig heeft terugverdiend, maak je met je zonnepanelen en thuisaccu pure winst!

Graag gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken en advies inwinnen?
Vul onderstaand formulier in en vind de beste thuisbatterij aan de meest voordelige prijs!
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe een aanvraag via het formulier
2
Gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies de beste professional!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, je bent niet verplicht om te kiezen voor iemand.
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra je het formulier ingevuld heeft, bellen wij je op met enkele aanvullende vragen. Op deze manier kunnen we je met de specialisten matchen die het meest geschikt zijn voor je project. Deze specialisten nemen dan contact met je op om een offerte op maat uit te werken. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Ten slotte vergelijk je alle offertes en kies je de beste specialist.
Nee, de offertes zijn geheel vrijblijvend. Je bent dus zeker niet verplicht om te kiezen voor een specialist.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. Daarom hebben je adres nodig om de juiste specialisten te selecteren. Bovendien komen de specialisten vaak eerst ter plaatse, vooraleer ze een offerte uitwerken. Het is dus handig dat ze je adres direct hebben. Wij hebben je telefoonnummer nodig, zodat wij je aanvraag zo snel mogelijk kunnen voltooien en doorsturen naar de juiste specialisten. Je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zullen enkel zichtbaar zijn voor de specialisten met wie je gekoppeld bent.
Als het om een renovatieproject gaat, komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is noodzakelijk om een correcte offerte te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject van zeer veel verschillende factoren afhankelijk is.
Zodra we je aanvraag ontvangen, bellen wij je zo snel mogelijk op. Wij behandelen je aanvraag en brengen je in contact met de juiste specialisten, Zij nemen binnen de 48 uur contact met je op voor een vrijblijvende offerte.
Ja, al onze specialisten zijn onderworpen aan een kwaliteitscontrole voordat ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Daarnaast beoordelen onze gebruikers de specialisten en delen ze hun ervaringen. Raadpleeg deze beoordelingen om een nog betere keuze te maken. Eens je de offertes ontvangen heeft en de werken gedaan zijn, kan je ook zelf de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we we onmiddellijk aan de slag, zodat we altijd de beste kwaliteit bieden.
Construction worker
Ontvang offertes